Cluj-Napoca, în topul comenzilor de burgeri de anul trecut. Românii au comandat unul la trei secunde

Cluj-Napoca, în topul comenzilor de burgeri de anul trecut. Românii au comandat unul la trei secunde

Românii au comandat anul trecut un burger la fiecare 3 secunde, cele mai multe comenzi fiind plasate din Bucureşti, Constanţa, Cluj-Napoca, Iaşi şi Craiova, arată un studiu recent.

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Burgerului, marcată în 28 mai, o companie de livrări prezintă principalele obiceiuri ale românilor referitoare la consumul de burgeri.

Cluj-Napoca, în topul comenzilor de burgeri din România

România ocupă astfel locul al treilea la nivel global în ceea ce priveşte consumul de burgeri din reţeaua Glovo de 25 de ţări. La nivel local, Bucureşti, Constanţa, Cluj-Napoca, Iaşi şi Craiova sunt oraşele în care s-a înregistrat mai mult de jumătate din consumul total de burgeri în România anul trecut, iar cele mai apreciate reţete de burger rămân burgerul de pui, cheeseburger-ul şi burgerul clasic.

Astfel, în 2022, prin această platformă, în România au fost livraţi 9.229.640 de burgeri, acest preparat fiind pe primul loc în topul preferinţelor utilizatorilor, urmat de shaorma şi pizza. Această cifră reprezintă o creştere semnificativă faţă de anul 2021, de 40%.

Peste 250 burgeri pe minut

Minutul de aur al anului în ceea ce priveşte consumul de burgeri a fost înregistrat la data de 28 februarie 2022, la ora 9.44, moment în care românii au comandat 253 de burgeri pe minut, iar în ziua de 4 martie românii au comandat cei mulţi burgeri din întreg anul 2022. În plus, în luna martie românii au comandat cei mai mulţi burgeri pe tot parcursul anului trecut, iar în medie, la nivelul întregului an, românii au comandat un burger la fiecare 3 secunde.

Românii au optat pentru preparatul cu specific american în special pentru cină, astfel că 29% dintre comenzi au fost plasate în intervalul orar 18.00-20.00, în timp ce joia şi vinerea sunt zilele preferate de români pentru comenzile de burgeri.

În ceea ce priveşte evoluţia consumului la nivel de oraşe, datele platformei arată că utilizatorii din Botoşani au comandat de 6 ori mai mulţi burgeri în 2022 faţă de anul precedent, în timp ce utilizatorii din Călăraşi au comandat de 8 ori mai mulţi burgeri. Recordul absolut al numărului de burgeri comandaţi pe parcursul întregului an îi revine unui sucevean care a comandat în medie 2 burgeri şi jumătate pe zi.

Comenteaza