Foto Civicii din Cluj critică proiectul Iulius de la Carbochim: Păstrați malurile naturale! / Copacii, vegetația și pământul dispar

Civicii din Cluj critică proiectul Iulius de la Carbochim: Păstrați malurile naturale! / Copacii, vegetația și pământul dispar

Civicii din Cluj-Napoca au un mesaj pentru omul de afaceri Iulian Dascălu, dezvoltatorul proiectului imobiliar de lângă Someș, de pe platforma Carbochim: "Păstrați malurile naturale!".

''Pe randările voastre, copacii, vegetația și pământul dispar. O simplă inventariere a copacilor pe ambele maluri poate arăta că sunt sute, dacă nu mii de arbori valoroși, care deja absorb dioxid de carbon și praf într-un oraș poluat. Aleea, pista de biciclete, spații verzi și mobilier urban se pot realiza păstrând cadrul natural deja existent, mai ales că mediul asociativ local a militat pentru un culoar verde-albastru de-a lungul râului pe care autoritățile l-au acceptat. În schimb, a face alee și pistă prin tăierea a sute de copaci și prin dispariția malurilor de pământ devine greenwashing pentru că se intră pe zona de protecție a Someșului, nu în zona privată. De aceea, sunt necesare din partea voastră asigurări că arborii, vegetația și malurile de pământ nu vor dispărea'', transmit cei de la Somesul nostru.

Grupul Iulius, condus de Iulian Dascălu, va investi peste 500 de milioane de euro pe fosta platformă Carbochim din Piața 1 Mai din Cluj-Napoca, unde vor apărea un nou mall, apartamente, birouri, spații verzi și un nou pod peste Someș.

Malul râului Someș va fi amenajat ca zonă de agrement, cu facilități sportive în aer liber. Întreaga dezvoltare va fi coordonată cu masterplanul Primăriei de amenajare a râului Someș și se va integra în noul culoar verde-albastru al orașului. Proiectul va fi conectat fluid cu vecinătățile prin reconfigurarea infrastructurii rutiere și pietonale:  

Peste 4 hectare de noi spații verzi și alei pietonale
O nouă zonă de promenadă pe linia râului Someș
Conectarea velo-pietonală a peste 12 hectare de zone verzi (inclusiv parcurile Armătura și Feroviarilor)
O nouă zonă de agrement, cu facilități sportive în aer liber

Comenteaza