News alert Cîțu: ''Persoanele VACCINATE POT IEŞI din casă și noaptea, în localităţile carantinate

Cîțu: ''Persoanele VACCINATE POT IEŞI din casă și noaptea, în localităţile carantinate

Guvernul ar urma să introducă, în ședința de astăzi, un nou prag de restricții - pentru localitățile unde incidența este cuprinsă între 6 și 7,5 cazuri de COVID la mia de locuitori.

În acest scenariu - incidența între 6 și 7,5 la mie - circulația persoanelor în afara locuințelor va fi interzisă după ora 20:00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, iar magazinele vor fi închise după ora 18:00, în aceleași zile, prevede un Proiect de Hotărâre de Guvern care intră în ședința de astăzi a Executivului, document obținut de HotNews.ro. Anterior, carantina de weekend era introdusă de la pragul de la 4 la mie, în vechiul scenariu. De asemenea, certificatul verde COVID-19 nu mai este necesar pentru copiii cu vârsta sub 12 ani, ceea ce înseamnă că el este obligatoriu doar pentru copiii cărora vârsta le permite să se vaccineze. În acest moment, până la adoptarea noii Hotărâri, certificatul este necesar pentru copiii de peste 6 ani.

Premierul Florin Cîțu a precizat că, în zonele carantinate noaptea, cei care au certificat de vaccinare vor putea ieşi din casă.

"Vom avea o şedinţă de Guvern la prânz pentru a adopta o hotărâre de Guvern care să modifice câteva dintre aceste măsuri. Aş vrea să le spun românilor că nu se vor închide magazine la ora 18 la peste 4 la mie, vom elimina această cerinţă, vom merge până la 6 la mie. Iar propunerea mea, şi sper că aşa a rămas, în zonele care sunt carantinate noaptea cei care au certificat de vaccinare pot să iasă din casă. Nu mi se pare, dacă te-ai vaccinat şi ai certificat de vaccinare, să ţi se restricţioneze în vreun fel activitatea, am cerut ca hotărârea CNSU să includă această modificare. Şi copiii între 6 şi 12 ani nu vor mai fi testaţi dacă vor să meargă...peste 3 la mie", a declarat Florin Cîţu joi, la o conferință organizată de DC News.

Comenteaza