Cine a dezvoltat Clujul? Boc: ''Cum era înainte de 2004? Amintiți-vă cum Coca-Cola a fugit la Oradea. Era prăfuit și ne cufundam în beznă''

Cine a dezvoltat Clujul? Boc: ''Cum era înainte de 2004? Amintiți-vă cum Coca-Cola a fugit la Oradea. Era prăfuit și ne cufundam în beznă''

Cluj-Napoca, alături de Paris, Roma, Madrid, Bruxelles, Amsterdam, Copenhaga, Atena, Stockholm, Dublin, Barcelona, Munich, Lyon, Dortmund, Marseille a fost selectat în cadrul competiției „100 de orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic până în 2030”.

La ZIUA LIVE, primarul Emil Boc a fost întrebat: "O să simțim o creștere la chirii, la apartamente, la tot? De ce se mută oamenii la Cluj să plătească sume mai mari?". 

De aici a pornit un interogatoriu al edilului Clujului, cu moderatorul emisiunii radio, prin care acesta încerca, probabil, să ajungă la răspunsul: "Primăria".

Boc - ''De ce sunt salariile mai mari?''

Moderator - ''Pentru că s-a dezvoltat această piață de IT''

Boc - ''Cine a dezvoltat această piață? De ce oamenii vin să cumpere la Cluj, să inveastească aici. De ce? Atunci aveți răspunsul'' 

Moderator - "Avem și centru universitar!''

Boc - “Amintiți-vă cum era Clujul înainte de 2004. Amintiți-vă cum Coca-Cola a fugit la Oradea. Era prăfuit și ne cufundam în beznă. Unii poate duc dorul acelor vremuri”, a afirmat Emil Boc.

Comisia Europeană a anunțat lista celor 100 de orașe selectate pentru a face parte din Misiunea „100 de orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic până în 2030”. Alături de mari capitale și orașe europene precum Paris, Roma, Madrid, Barcelona, Bruxelles, Munich, Dortmund, Lyon, Marseille, Milan, Porto, Atena sau Amsterdam, Clujul se angajează astfel să ia măsuri concrete și ambițioase pentru a reduce impactul orașului asupra climei și de a crește calitatea vieții cetățenilor.

''Clujul Verde nu este doar un concept, ci o direcție clară pe care municipalitatea clujeană s-a încadrat, cu obiectivul de a crește calitatea vieții în oraș prin modernizarea, extinderea și amenajarea de noi spații verzi. Până în 2030 ne propunem să plantăm peste 100.000 de arbori și să reducem amprenta de carbon din oraș cu 15%. În fiecare dintre cartierele orașului sunt prevăzute îmbunătățiri ale spațiilor publice, investiții privind salubritatea și colectarea selectivă ș.a.m.d.

Infrastructura pentru pietoni, transportul public ecologic și crearea de culoare de mobilitate alternativă sau coridoare verzi-albastre reprezintă de asemenea priorități pentru municipalitate, viziunea pe termen lung pentru Cluj fiind de oraș Verde.Digital.Rezilient'', a mai declarat Boc. 

Din România, alături de Cluj-Napoca au fost acceptate în cadrul Misiunii București și Suceava. Detalii despre acest proiect și scopul Misiunii: https://ec.europa.eu/.../climate-neutral-and-smart-cities...

Comenteaza