Ce spune Germania despre vaccinarea anti-COVID la copiii sub 5 ani

Ce spune Germania despre vaccinarea anti-COVID la copiii sub 5 ani

Comitetul consultativ pentru vaccinare din Germania recomandă ca vaccinul anti-COVID de la Pfizer/BioNTech să fie administrat copiilor cu vârste între 6 luni şi 4 ani doar în cazul celor la care există riscul dezvoltării unei forme grave a bolii.

Preşedintele STIKO a declarat că nu există o recomandare pentru o utilizare mai largă, invocând lipsa de date pentru excluderea oricărei reacţii adverse rare. El a adăgat de asemenea că nu există informaţii care să arate că infecţia cu coronavirus ar provoca forme grave la copiii sănătoşi.

Recomandarea acoperă şi o versiune a vaccinului Spikevax de la Moderna pentru această grupă de vârstă, însă acest vaccin nu se află pentru moment în cantităţi reduse în Germania, a mai spus grupul de experţi.

"Tot ceea ce se face în medicină ar trebui să aibă o indicaţie cât se poate de clară", a declarat preşedintele STIKO, Thomas
Mertens.

Grupul de 18 experţi din cadrul STIKO a adăugat că vaccinarea nu este necesară pentru a preveni transmiterea virusului de către copiii mici altor persoane vulnerabile în rândul familiei şi a cunoştinţelor.

STIKO a reafirmat, de asemenea, o recomandare emisă în mai pentru copiii cu vârsta cuprinsă între cinci şi 11 ani, spunând că o singură doză de COVID-19 este suficientă pentru copiii sănătoşi din această grupă de vârstă având în vedere că majoritatea au fost deja infectaţi cu COVID.

Comenteaza