Video Ce spune deputatul Radu Moisin despre Programul de Guvernare PSD-PNL-UDMR. Anunț legat de autostrăzi

Ce spune deputatul Radu Moisin despre Programul de Guvernare PSD-PNL-UDMR. Anunț legat de autostrăzi
| Foto: Facebook.com/RaduMarinMoisin

Liberalul clujean susține că programul de guvernare este structurat în mare parte pe reformele prevăzute în Planul Național de Redresare și Reziliență.

Deputatul PNL de Cluj a vorbit, la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului), despre ce cuprinde programul în ansamblu, dar și despre ce îi interesează mai mult pe clujeni.

„Acest program de guvernare este structurat în principal pe reformele menționate în PNRR. Acestea sunt clare și bătute în cuie, motiv pentru care miniștrii, în conturarea propriei strategii, n-au avut prea multă libertate de mișcare. Totuși, au introdus și câteva lucruri noi, care sunt chestiuni curajoase și interesante.

De exemplu, în domeniul Transporturilor, cei care au lucrat pe acest capitol au prevăzut înființarea unui registru național al utilajelor de construcție. Toate acestea vor fi înregistrate cu un identificator unic, iar utilajele n-ar mai putea lucra pe mai multe șantiere în același timp, așa cum observăm că se mai întâmplă”, a declarat, la ZIUA LIVE, Radu Moisin.

În ceea ce privește autostrăzile, deputatul liberal a precizat că nu există nicio posibilitate ca în următorii trei ani să fie finalizate unele autstrăzi prevăzute în program, respectiv A1 (Sibiu-Pitești), A7 (București-Pașcani) și A8 (Târgu Mureș-Iași).

„La autostrada A1, pe care noi ne interesează cel mai mult ca ardeleni, aici se lucrează deja pe loturile 1 și 5. Loturile 2 și 3 sunt în fază de pregătire a licitației, iar la lotul 4 s-au depus deja ofertele. Finalizarea autostrăzii A1 începe să fie o certitudine, pentru că este o mare prioritate a României.

Referitor la Centura Metropolitană din Cluj-Napoca, cea mai la îndemână cale este accesarea de fonduri europene. Acestea trebuie consumate, pentru că România primește de la UE de trei ori mai mulți bani decât contribuie. Potențial există și am putea lua chiar de 4 sau 5 ori mai mult”, a explicat Moisin.

Pe partea de Sănătate, în programul de guvernare, cele trei partide își asumă să ajungă la o rată de vaccinare de 10 milioane de locuitori, în 90 de zile de la instalarea în funcție a Cabinetului Ciucă.

„N-am înțeles de ce s-a invocat un anumit număr. Vaccinarea nu trebuie să fie un scop, ci trebuie să fie un obiectiv. Scopul este protejarea sănătății populației. Eu cred că, pe zona de sănătate, este mai important un nou mod de a pune problema. Am văzut cum s-au tot schimbat regulile, incidențele, etc. Valul 5 al pandemiei de coronavirus este cert și cred că vom fi mai pregătiți decât am fost la valul 4”, adăugat parlamentarul clujean. 

Radu Moisin a mai spus că majorarea salariului minim brut, care va fi 2.550 de lei de la 1 ianuarie 2022, înseamnă foarte puțin, deoarece puterea de cumpărare a scăzut drastic în acest an din cauza scumpirilor în lanț.

Comenteaza