Câte doze de vaccin împotriva COVID sunt alocate pe zi la Cluj

Câte doze de vaccin împotriva COVID sunt alocate pe zi la Cluj

Până în prezent, la Cluj au fost vaccinate anti-COVID aproape 20.000 de persoane, iar alte câteva mii sunt programate și își așteaptă rândul.

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a anunțat că a fost suplimentat numărul dozelor de vaccin alocate în județul Cluj, însă, având în vedere că cererea este mare, se va solicita Comitetului naţional pentru coordonarea vaccinării o nouă suplimentare.

"Spuneam zilele trecute că avem 720 de doze alocate zilnic în județ pentru etapa a doua, au crescut cu 120, deci suntem la 840 în acest moment, fără centrele rezidențiale și fără personalul MApN, care intră suplimentar cu un alt număr de doze. (...) Din fericire, constatăm că un număr foarte mare de clujeni doresc să se vaccineze, ceea ce este îmbucurător, și facem eforturi și solicităm celor de la doze suplimentare de doze, pentru că se constată că nevoia e foarte mare la nivelul județului Cluj", a declarat joi, Mircea Abrudean.

Totalul persoanelor vaccinate în județul Cluj a ajuns la 19.821, dintre care 16.156 cadre medicale și 3.665 persoane eligibile pentru vaccinare în etapa a doua.

De asemenea, aproape 5.000 de clujeni erau deja programați până marți pentru vaccinare în județ, pentru perioada următoare, conform datelor prezentate de primarul Emil Boc, în ședința Consiliului Local din 20 ianuarie, iar, astăzi, oamenii au luat cu asalt platforma STS, astfel că noile locuri disponibile afișate dimineață au fost ocupate în scurt timp.

Comenteaza