Când vor avea loc Zilele Clujului în 2023. Schimbare față de anii trecuți

Când vor avea loc Zilele Clujului în 2023. Schimbare față de anii trecuți

Organizatorii evenimentului Zilele Clujului au făcut publică data în care se va ține anul acesta. Sărbătoarea orașului de pe Someș revine în luna mai, după cinci ani în care s-a ținut la începutul toamnei.

Zilele Clujului vor avea loc anul acesta pe durata a patru zile, în perioada 18 - 21 mai. Organizatorii au făcut publică data și au creat un eveniment pe rețelele de socializare.

Primăria a alocat suma de 1.150.000 lei de la bugetul local pe anul 2023 pentru organizarea Zilelor Clujului.

Cluj-Napoca e cunoscut internațional ca un important centru academic, universitar, economic, cultural, științific, sportiv și religios în plină dezvoltare și un exemplu de conviețuire și dinamică urbană. Mai mult decât atât, conform unui barometru cultural realizat periodic de către Institutul Național de Cercetare și Formare Culturală, după Capitală, Cluj-Napoca este orașul din România cu cea mai mare vitalitate culturală.

Peste 1.500 de evenimente culturale și cele aproximativ 100 de festivaluri – de variate dimensiuni, multe dintre ele cu recunoaștere internațională la nivel cultural, artistic, turistic și nu numai – contribuie anual la creșterea vizibilității internaționale a orașului și la creșterea numărului de turiști. Creativ și vibrant, festivalul scrie începând din 2011 o altfel de poveste în orașul din inima Transilvaniei, reușind să ofere un context propice prin care comunitatea să fie conectată.

Ca urmare a unei consultări publice cu cetățenii, s-a stabilit organizarea Zilelor Clujului în luna mai a fiecărui an. Prima ediție a avut loc în 2011, iar Zilele Clujului a devenit un eveniment de referință pentru comunitatea clujeană și un exemplu de bună practică pentru alte municipii din România”, arată municipalitatea.

Bugetul pentru evenimentul Zilele Clujului:

- Cheltuieli legate de prestațiile artiștilor (onorariu, transport, cazare și masă) – 600.000 lei
- Costurile pentru scene, sonorizare și lumini – 250.000 lei
- Cheltuieli legate de promovarea evenimentelor – 75.000 lei
- Costurile pentru spectacolele cu drone – 90.000 lei
- Iluminatul arhitectural al clădirilor și show de lasere – 40.000 lei
- Cheltuieli pentru video mapping pe clădirile din zona centrală – 95.000 lei

Anul trecut, pe scena din Piața Unirii au urcat Nicole Cherry, Compact, The Motans și Delia. Peste 270.000 de persoane au participat la eveniment.

Comenteaza