Aurescu a deranjat Kremlinul: Zaharova îl atacă pe ministrul român de Externe în scandalul „limbii moldoveneşti”

Aurescu a deranjat Kremlinul: Zaharova îl atacă pe ministrul român de Externe în scandalul „limbii moldoveneşti”

Recentele declaraţii ale ministrului de Externe Bogdan Aurescu, în care spunea că limba moldovenească nu există, au deranjat Kremlinul. 

„Această așa-numită limbă moldovenească nu există, este o construcție artificială, care a fost creată de Uniunea Sovietică și a fost folosită ulterior de Rusia în scopuri de dezinformare”, spunea Bogdan Aurescu, în urmă cu câteva zile. Afirmația acestuia venea după reacția omologului rus cu privire la limba română ca limbă oficială în Moldova.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a răspuns cu un atac dur la adresa oficialului român.

„Ministrul Aurescu a declarat că limba moldovenească ar fi fost creată artificial în perioada sovietică. Nici domnul Bogdan Aurescu nu a existat niciodată, dar până la urmă a fost creat. Este posibil acum să-l numim o construcţie artificială”, a spus aceasta.

Maria Zaharova a prezentat din nou teoria susținută de Kremlin, conform căreia limba moldovenească este mai veche decât cea română, care ar fi doar un dialect.

Discuțiile au apărut după ce parlamentul de la Chișinău a adoptat o lege care stabilește că româna este limba oficiala a statului.

Comenteaza