Boc vrea să facă un concert-test la Cluj, ca la Barcelona, pentru a deschide marile festivaluri

Boc vrea să facă un concert-test la Cluj, ca la Barcelona, pentru a deschide marile festivaluri
Boc vrea să facă un concert-test la Cluj, ca la Barcelona, pentru a deschide marile festivaluri
Emil Boc, dispus să realizeze la Cluj-Napoca un experiment ca şi cel din Barcelona în vederea deschiderii marilor festivaluri

Primarul Emil Boc a făcut declaraţii cu privire la protestul antirestricţii de la Cluj-Napoca şi cu privire la posibilitatea desfăşurării, în condiţii de siguranţă, a marilor festivaluri locale: Untold sau Electric Castle. 

"La Cluj a fost un protest paşnic, pentru deschiderea sălilor de fitness şi care s-a desfăşurat în conformitate cu prevederile legale", a declarat Emil Boc, la Digi24. Referitor la faptul că primarul susţine deschiderea marilor festivaluri Untold sau Electric Castle, Boc a precizat că prioritatea zero este protejarea populaţiei, cu respectarea regulilor fundamentale impuse de către statul român pentru ca toți cetăţenii să poată trece împreună prin perioada grea care va urma, în lunile aprilie şi mai.

El a precizat că urmăreşte cu interes rezultatul studiului desfăşurat la Barcelona, cu cei 5.000 de participanţi la un concert experiment, pentru a putea testa, cu un număr redus de participanţi, o asemenea soluţie şi la Cluj, pentru a şti cum să ne pregătim pentru festivalurile din vară şi din toamnă. 

"Trebuie să găsim un echilibru între restricţii şi deschidere, pentru că oamenii într-adevăr sunt extrem de stresaţi după un an de pandemie", a spus Boc. Acesta a precizat că e necesar un echilibru între vaccinarea masivă şi consistentă, coroborată cu respectarea regulilor. 

"Important este să avem cetăţenii de partea noastră. Oricâţi poliţişti vom pune în spatele cetăţenilor, nu vom avea efectul scontat, dacă nu se respectă regulile. Important este să înţelegem că toţi suntem în aceeaşi barcă și că împreună trebuie să trecem prin acest efort extraordinar, dar și că, aşa cum spune românul: nu-i mult până departe. Acum, cu vaccinarea mai accelerată, putem să sperăm că vine în cele din urmă şi starea de normalitate", a adăugat Boc.  

"La Cluj este un climat de responsbilitate. Numărul celor de pe listele de aşteptare este mare la Cluj-Napoca, al doilea după Bucureşti şi arată că există o conştiinţă civică", a mai precizat Boc. Acesta a adăugat că e important ca fiecare să îşi aducă contribuţia pentru a nu depăşi rata de infectare de 7,5 la mia de locuitori.

Comenteaza