Boc: "Când staţi în trafic, mergeţi şi le plângeţi pe umăr la aceşti activişti civici"

Boc: "Când staţi în trafic, mergeţi şi le plângeţi pe umăr la aceşti activişti civici"

Primarul din Cluj este supărat pe civicii ce blochează proiectele mari ale oraşului, "cu orice preţ".

"Când staţi în trafic, mergeţi şi le plângeţi pe umăr la aceşti activitşi civici, pentru că ei vor să blocheze centura metropolitană a Clujului. Din nou, cu obiceiuri de acestea de a inventa lucruri care nu există în realitate. Doresc comunitatea noastră blocată, cantonaţi în trafic, în poluare, pur şi simplu se opun. Îmi e lehamite de astfel de iniţiative, dat trebuie să le accept că este democraţie. Eu muncesc de 5 ani de zile, pe rupere, pe toate canalele, să pot trece Clujul al nivelul următor, aşa cum am făcut şi în trecut, cu autostrada, bdul Muncii, etc.", a spus primarul, la un post de radio local. 

Amimtim că, Declic sau alte asociaţii civice au pornit mai multe petiţii împotriva centurii metropolitane. Una spune aşa: "Noi, cetățeni ai orașului Cluj-Napoca și ai comunelor limitrofe, vă solicităm să nu permiteți construcția centurii metropolitane (și a drumurilor de legătură cu aceasta) prin traversarea brutală, de suprafață, a pădurilor Hoia-Baciu și Făget, distrugând natura". 

Centura Metropolitană va începe din Gilău, de la nodul Autostrăzii Transilvania, traversând zona de nord a comunelor Floreşti şi Gilău şi municipiul Cluj-Napoca, până la Apahida, unde va face joncţiunea cu Centura Vâlcele – Apahida. Va avea o lungime de 41,8 kilometri și 20 de noduri. 

Comenteaza