Boc a cerut şefilor de la Bruxelles soluţii la scumpirea preţului la gaz și energie electrică

Boc a cerut şefilor de la Bruxelles soluţii la scumpirea preţului la gaz și energie electrică

Emil Boc a solicitat un răspuns european urgent la problema creșterii accelerate a prețului la gaz și energie electrică în UE.

"Am solicitat un răspuns european urgent la problema creșterii accelerate a prețului la gaz și energie electrică în UE în dezbaterea cu Janez Janša, prim-ministrul Sloveniei, în contextul priorităților Președinției Sloveniei la Consiliul Uniunii Europene. Dublarea sau chiar triplarea prețurilor la gaz și energie electrică în Uniunea Europeană afectează grav nivelul de trai al cetățenilor români, ca de altfel al multor cetățeni din alte țări ale Uniunii Europene.
Pe termen lung soluția o reprezintă obținerea independenței energetice de către Uniunea Europeană bazată pe energii regenerabile. Gravitatea situației actuale solicită un răspuns european urgent și coerent la această criză, pe lângă măsurile individuale luate la nivelul fiecărui stat. Premierul Sloveniei, Janez Janša, în contextul Președinției Sloveniei la Consiliul Uniunii Europene a confirmat gravitatea crizei legate de creșterea prețurilor la utilități și a precizat că la nivelul Comisiei Europene se pregătesc mai multe soluții care vor fi prezentate curând", a declarat edilul. 

Comenteaza