Autobuzele electice pentru Florești pot să fie folosite și în alte comune din Cluj

Autobuzele electice pentru Florești pot să fie folosite și în alte comune din Cluj

Municipiul Cluj Napoca va cumpăra autobuze electrice lungi cu burduf, care vor circula și pe trasee metropolitane. Investiția se ridică la suma de 73,4 milioane de lei și va fi realizată în parteneriat cu comuna Florești, prin Programul Național de Reziliență și Redresare.

În cadrul proiectului vor fi înființate și 18 stații de încărcare în autobaza de transport public și alte 6 stații de încărcare rapidă ce vor fi instalate pe traseul autobuzelor electrice. Din totalul investiției 61,9 milioane de lei reprezintă cheltuieli eligibile asigurate prin PNRR iar 11,7 cheltuieli asigurate din bugetul de stat.

Inițial, Boc anunța că autobuzele vor circula și în Florești. Marți, 26 aprilie 2022, a venit cu noi precizări potrivit cărora, acestea vor fi utilizate în toate comunele zonei metropolitane.

Contractual, autobuzele ar reveni Floreșiului, însă ”nu există niciun impediment în PNRR” conform căruia noile mijloace de transport în comun să nu circule în Cluj-Napoca sau oriunde în zona metropolitană. ”Pentru eligibilitatea proiectului am pus Floreștiul în proiect”, a spus Emil Boc.

Comenteaza