Apartamentele din Cluj s-au scumpit iar din cauza cererii. Peste 2.400 de euro este metrul pătrat

Apartamentele din Cluj s-au scumpit iar din cauza cererii. Peste 2.400 de euro este metrul pătrat
| Foto: Arhiva

Pe fondul cererii crescute cu 13%, imobiliarele s-au scumpit în ultima lună. În Cluj-Napoca, prețul a urcat cu 2,2%, iar orașul este cel mai scump și din punct de vedere al chiriilor.

Pe parcursul lunii mai, datele generate de Imobiliare.ro relevă o tendinţă de creştere a interesului pentru achiziţia de proprietăţi rezidenţiale în marile oraşe, comparativ cu perioada martie-aprilie.

Apartamente mai scumpe în Cluj din cauza cererii

În Cluj-Napoca preţurile apartamentelor s-au majorat cu 2,2% luna trecută și au ajuns la o medie de 2.465 de euro pe metru pătrat util – faţă de 2.411 de euro pe metru pătrat la finele lunii trecute. O locuinţă dintr-un bloc vechi a ajuns să coste 2.364 de euro pe metru pătrat, în condiţiile unui avans lunar de 2,3% (de la 2.310 de euro pe metru pătrat). Pe segmentul apartamentelor noi, pe de altă parte, a avut loc o creştere de 2%, de la 2.478 la 2.528 de euro pe metru pătrat, potrivit indicelui imobiliare.ro.

„În ultimele 30 de zile, cererea atât pe segmentul chiriilor cât și al vânzărilor a înregistrat un avans important față de luna anterioară, la nivel național. În ceea ce privește achiziția, avem un avans al cererii de 13%, în vreme ce interesul oe chirii a crescut cu 30%. Orașele unde cererea a crescut cel mai mult sunt Constanța, Sibiu, Oradea, Timișoara și Brașov”, spune Daniel Crainic, director de marketing Imobiliare.ro, într-o analiză.

Crește interesul pentru chirii. Clujul, tot cel mai scump

Observatorii pieței imobiliare afirmp că se așteaptă la creșterea cererii pe segmentul chiriilor rezidențiale, pe fondul revenirii la munca de birou și a majorărilor prețurilor de vânzare.

Suma medie cerută pentru închirierea de locuințe a crescut în primul trimestru al anului în cele mai mari orașe din țară, conform celui mai recent raport al portalului Imobiliare.ro. Pe primul loc se situează Cluj-Napoca, cu prețul de 8 euro/ mp util, urmat de București cu 7,8 euro/ mp util.

 

Comenteaza