Video Ample lucrări de apă și canalizare în Apahida. Anunțul primarului comunei

Ample lucrări de apă și canalizare în Apahida. Anunțul primarului comunei

Noile lucrări la rețelele de apă și canalizare din comuna Apahida vor debuta, cel mai probabil, în primăvara anului viitor, a anunțat edilul Grigore Fati.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a semnat, în urmă cu o săptămână, autorizația de construire pentru executarea lucrărilor de extindere și reabilitare a rețelelor de alimentare cu apă și canalizare din nu mai puțin de patru comune situate în Zona Metropolitană: Apahida, Baciu, Feleacu și Florești.

Primarul din Apahida a oferit la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) mai multe detalii despre acest nou proiect.

 „Autorizația a fost emisă de către Consiliul Județean, iar apoi trebuie recunoaștere în teren, fiind patru comune în acest calup de investiții. Cel care câștigă licitația trebuie să treacă prin fiecare comună să vadă ce lucrări sunt de executat, să consulte primarii, să întocmească graficul de excuție al lucrărilor, ș.a.m.d. Foarte probabil că lucrările vor începe în primăvară, depinde și de vreme. Ar putea fi și în decembrie anul acesta, se poate lucra uneori la canalizare și iarna. Asta depinde de mai mulți factori”, a declarat, la ZIUA LIVE, Grigore Fati.

Edilul Apahidei a precizat că, prin acest proiect, în Câmpenești se vor realiza 17 km de rețele de canalizare și două bazine de apă.

„Bazinele vor fi unul pe stângă și unul pe dreapta, pe cele două creste. Astfel, vom putea face extinderi de apă și pe străzile care sunt la altitudine mai mare. De asemenea, înseamnă înlocuirea conductei de azbociment de la intrarea în Sânnicoara dinspre Cluj, până la ieșirea din Apahida pe drumul național.

Sigur că va fi un deranj, lucrările de apă și canal deranjează cel mai mult, dar nici nu poți să mai stai cu conducte de azbociment. Noi am înlocuit toate conductele de azbociment în Apahida, dar a rămas conducta principală care face aducțiunea. Aproape degeaba le-am înlocuit pe celelalte dacă nu se schimbă și asta.

Sper să se termine anul viitor și cu acest deranj, se vor reface și trotuarele. Peste o lună se va finaliza și lucrarea cu aducțiunea de apă de pe 1 Mai din Sânnicoara. Și aici am avut critici de la unii cetățeni”, a explicat Fati.

Comenteaza