Aeroportul Internațional Cluj aniversează 90 de ani de aviație civilă / Zbor nou către Atena

Aeroportul Internațional Cluj aniversează 90 de ani de aviație civilă / Zbor nou către Atena

La ceas aniversar, Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj celebrează astăzi 90 de ani de la inaugurarea primului zbor civil şi anunţă debutul zborurilor directe spre Atena, începând din sezonul de vară 2022. 

Aeroportul Internaţional Atena, cunoscut şi sub numele de Elefthérios Venizélos este  situat la aproximativ 25 km de centrul Atenei, fiind cel mai tranzitat aeroport din Grecia, cu peste 25 milioane de pasageri anual. Legătura aeriană care se stabileşte de pe principalul aeroport regional al României cu unul dintre cele mai importante hub-uri aeriene ale lumii, va aduce mai multe posibilități de conectivitate pasagerilor spre întreaga lume. 

Zborurile spre capitala Greciei vor fi operate cu 2 frecvenţe săptămânale, în zilele de joi și sâmbătă de către compania aeriană Aegean Airlines. 

Zborurile vor debuta în 23 iunie și vor dura până în 29 octombrie. Zborul spre Atena va pleca în fiecare joi și sâmbătă de la ora 07:35 din Cluj-Napoca, iar zborul retur este programat tot în zilele de joi și sâmbătă cu plecare la ora 05:00 din Atena.

Altă noutate vine din partea companiei aeriene HiSky care va începe operarea zborurilor spre capitala României, București, începând din 9 mai 2022, cu câte 2 frecvențe pe zi de luni până vineri. 

„Atena este unul dintre cele mai importante hub-uri aeriene din regiune și este o opțiune eficientă și rapidă pentru pasagerii care vor să ajungă în destinații din Asia de Sud și Orientul Mijlociu. 

Apreciem reluarea conectivității cu Atena, iar faptul că o nouă companie aeriană a decis deschiderea acestei rute operate anterior de pe Aeroportul Internațional Cluj în anul 2019, reprezintă un nou vot de încredere cu privire la potențialul de trafic existent în aria de acoperire”, a transmis David Ciceo, directorul aeroportului clujean.

Comenteaza