Ce sumă ar putea primi Aeroportul Cluj pentru pierderile din pandemie

Ce sumă ar putea primi Aeroportul Cluj pentru pierderile din pandemie
| Foto: Silvia Pugna - ZIUA de CLUJ

Aeroporturile din România vor primi sprijin financiar pentru a acoperi pierderile din perioada pandemiei de Covid-19. Aeroportul Cluj ar putea primi 9 milioane de lei.

Aeroporturile din România care se confruntă cu pierderi în perioada iulie 2020 și 31 decembrie 2021, din cauza pandemiei de Covid-19, ar putea primi sprijin financiar. Este vorba despre un demers al Asociației Aeroporturilor din România. Propunerea a fost trimisă la Comisia Europeană pentru aprobare, potrivit lui David Ciceo, directorul Aeroportului Cluj. 

Pentru a beneficia de acest sprijin, aeroporturile trebuie să aibă un trafic de pasageri de minim 200.000 de persoane, dar maxim 3 milioane de persoane. Între acestea se numără și cel din Cluj-Napoca. 

Sumele primite pot fi diferite pentru fiecare aeroport. Suma  va fi stabilită după o auditare, în funcție de datele financiare, la 31 decembrie 2021, potrivit lui David Ciceo. Anul 2021 a fost unul destul de bun pentru Aeroportul Cluj, depăşind estimările inițiale.

Din Cluj-Napoca s-a zburat vara aceasta spre mai multe destinații decât în 2019, anul de dinaintea pandemiei, cu mai multe companii aeriene. Acestea au fost și motivele pentru care Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj-Napoca a fost desemnat cel mai bun aeroport din Europa în acest an, în categoria sub 5 milioane de pasageri. 

Comenteaza