Aeroportul Cluj va avea 3 noi porți de îmbarcare și încă 4 locuri de staționare aeronave

Aeroportul Cluj va avea 3 noi porți de îmbarcare și încă 4 locuri de staționare aeronave

Aeroportul Internaţional ’’Avram Iancu’’ Cluj a demarat o investiţie de 365,7 mil. lei (peste 74 mil. euro), din care 129,6 mil. lei (26,3 mil. euro) reprezintă cofinanţarea Uniunii Europene, pentru extinderea terminalului pasageri plecări pe latura de Nord.

Proiectul prevede extinderea terminalului plecări cu aproximativ 7.200 mp, prin crearea a două noi porţi de îmbarcare pentru zboruri externe şi o poartă pentru cele interne. De asemenea, şi platforma de staţionare a aeronavelor va fi extinsă cu aproape 9.000 mp. Lucrările sunt prevăzute să dureze, conform contractului de execuţie, 24 de luni. 

Ofertele pentru licitația privind Studiu de Prefezabilitate aferent obiectivului de investiţii ”Extindere Terminal Sosiri” vor fi depuse până la data de 30.05.2023. Valoarea contractului este de 1.611.976 lei. 

Pentru licitația ”Elaborare studiu de fezabilitate - Platformă de staționare aeronave - 4 locuri” la Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj R.A, ofertele pot fi depuse până la data de 29.05.2023, contractul fiind de 563.645 lei. 

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Este o nouă investiție importantă, din fonduri europene, care vizează cel mai mare aeroport regional din România, din punct de vedere al numărului de pasageri. În contextul creșterii anuale constante a traficului de pasageri și a recuperării volumului de trafic pre-pandemic, a fost necesară o optimizare a fluxului de pasageri, mai ales în perioadele aglomerate și orele de vârf. Oamenii care ajung pe aeroportul clujean trebuie să beneficieze de cele mai bune condiții de îmbarcare! Tocmai de aceea îi anunț că, pe perioada lucrărilor, terminalul de pasageri plecări va fi pe deplin operațional, fiind asigurate nu mai puțin de șapte porți de îmbarcare pentru zboruri interne și internaționale”. 

 În 2017, pentru prima dată, Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj a atins numărul de 2.000.000 de pasageri. În acest moment, aeroportul clujean este pe locul 2 în România din punctul de vedere al numărului de pasageri, după C. N. Aeroporturi Bucureşti.

 

 

Comenteaza