Update Video Adolescentul care a înjunghiat o femeie în Cluj-Napoca îşi pregătise atacul de cel puţin o lună. De unde s-a inspirat

Adolescentul care a înjunghiat o femeie în Cluj-Napoca îşi pregătise atacul de cel puţin o lună. De unde s-a inspirat
| Foto: captura YouTube

Povestea de groază a tânărului clujean care a înjunghiat o femeie sâmbătă în plină zi, într-un magazin din cartierul Între Lacuri, pare să nu se mai termine. Apar detalii noi cu privire la planificarea faptei din luna octombrie.

UPDATE precizarea IPJ Cluj:

ZIUA de CLUJ a cerut poliţiştilor clujeni marţi, 9 noiembrie, o poziţie cu privire la faptul dacă ar fi fost la curent cu postarea de pe YouTube a adolescentului, care pare copie la indigo a atacului său. "Cazul se află în ancheta proprie a magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, cercetările fiind continuate pentru stabilirea cu exactitate a situației de fapt și de drept", a transmis IPJ Cluj în dimineaţa de miercuri, 10 noiembrie.

_____________________________________________________________________________

Adolescentul, care se află la al treilea act de cruzime extremă, se pare că a plănuit atacul cu cuţitul de cel puţin o lună. Faptele tânărului care au fost fost intens mediatizate sunt cutremurătoare. În luna februarie a acestui an a "adoptat" un pui de pisică pentru ca apoi să îl tortureze şi să îl ucidă, acţiuni pe care le-a filmat şi apoi a trimis filmarea persoanei de la care "adoptase" pisica. 

Reprezentantul unei Asociații de animale a atras atenţia la vremea respectivă că cei care sunt violenţi cu animalele vor ajunge să comită acte de violenţă în societate în cele din urmă. Fapt care s-a şi întâmplat foarte repede. La o zi după actul de cruzime asupra puiului de animal a apărut o a doua sesizare la poliţie: "o femeie din Mănăştur a fost lovită cu o cărămidă în zona capului de către un tănăr". Informaţiile din presa locală arătau că ar fi fost vorba de acelaşi adolescent.

La acea vreme a fost solicitată expertiza medico-legală psihiatrică în vederea stabilirii discernământului în momentul săvârşirii faptelor. Dacă instituţiile statului şi-au făcut sau nu treaba o dovedeşte ultima acţiune a tânărului fiu de medic, al cărui tată este conferenţiar universitar şi angajat al Institutului de Medicină Legală din Cluj-Napoca.

Sâmbătă poliţiştii municipiului Cluj-Napoca au fost sesizaţi cu privire la faptul că o femeie ar fi fost lovită de un tânăr cu un obiect tăietor-înţepător, într-o societate comercială din municipiu. După tentativa de omor femeia a avut nevoie de o intervenţie chirurgicală. 

Dar cum au ajuns instituţiile statului să scape din vedere faptul că acest băiat ar avea probleme mult prea grave pentru a avrea dreptul să circule liber în societate, e greu de digerat. Un cititor al ZIUA de CLUJ ne-a trimis pe numărul de WhatsApp al redacţiei sursa de inspiraţie a adolescentului pentru atacul de sâmbătă. "Foarte similar cu ceea ce a făcut în Profi", ne-a scris acesta.

Cu o lună, în urmă, pe 7 noiembrie, băiatul a făcut publică o postare pe canalul de YouTube. Este un fragment din filmul Joker unde, într-o jumătate de minut personajul din film înfige un cuţit în gâtul unei victime cu o cruzime greu de imaginat. 

Că aceasta i-a fost sursa de inspiraţie, e cât se poate de clar. Dar dacă în spatele inspiraţiei sale pentru cruzime, pe care a făcut-o publică de fapt se afla un strigăt de disperare după ajutor pe care nici părinţii, nici poliţia, nici medicii care ar fi trebuit să se ocupe de expertiza medico-legală psihiatrică în vederea stabilirii discernământului în februarie, nici măcar unul dintre cei peste 300 de cetăţeni care au văzut postarea sa de pe YouTube nu l-au auzit la timp sau nu l-au înţeles? 

Clipul l-am trimis mai departe, la IPJ Cluj cerând o poziţie cu privire la faptul dacă ar fi fost la curent cu postarea adolescentului, dar până la publicarea articolului nu am primit o poziţie oficială. Rămâne întrebarea când acest copil care, evident, are probleme grave va fi "ajutat" din nou de medici, poliţişti, tribunal, părinţi, etc. să recidiveze şi dacă următoarea victimă va păţi ca cea din videoclip cine va plăti şi cum?

Sâmbătă, după ce l-au prins pe agresor, poliţiştii clujeni au transmis că "acesta a fost condus la sediul unităţii de poliţie în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor producerii faptei sesizate, continuării cercetărilor în cauză şi luării măsurilor legale, în consecinţă”. Să sperăm că nu circulă liber, pe stradă, deja. 

Citeşte şi: Adolescentul din Cluj care a înjunghiat în gât o femeie e acelaşi care s-a filmat în februarie în timp ce tortura şi ucidea o pisică

Citeşte şi: O femeie a fost înjunghiată de un adolescent într-un magazin din Cluj-Napoca

Comenteaza