Plângere penală în cazul gardului de la hotelul ILEGAL din Mihai Viteazul

Plângere penală în cazul gardului de la hotelul ILEGAL din Mihai Viteazul

Municipalitatea a depus plangere penala in cazul gardului de metal aparut langa Hotelul Cristian, si care blochează accesul oamenilor prin vechiul gang.

Poliția locală a efectuat o acțiune e control, în 29 aprilie 2021, în urma căreia au constatat că pe traseul vechiului gard de lemn este realizat un nou gard de fier. Asadar, gardul nu are autorizație, iar municipalitatea a depus plangere penala. 

Amintim ca, societatea care administreaza Hotelul Cristian din Piata Mihai Viteazul, detinuta de omul de afaceri Costica Pocol, SC Eunicia Rotiserie SRL, se afla in faliment. Astfel, lichidatorul judiciar SOLVENDI S.P.R.L., cu sediul in Cluj-Napoca, a scos hotelul la vanzare printr-o licitatie publica pentru suma de 2.783.634 de euro. Hotelul Cristian a fost construit cu o simpla autorizatie de ghereta eliberata de Primaria Cluj, in mandatul lui Gheorghe Funar, in data de 18 martie 2004.

Emil Boc a declarat că hotelul Cristian nu poate fi demolat chiar dacă a fost construit fără fundație și fără autorizație de construcție. „Invitați-l pe fostul primar (n.r. Gheorghe Funar) să vă spună despre ce este vorba. Construcția respectivă a fost ridicată în perioada în care el conducea orașul. S-au epuizat căile de legale de atac. E ridicată pe trotuar pe vremea lui Funar. Acolo a expirat termenul de prescripție. De aceea spun că juridic nu este cale legală.”, a spus Boc.

Societatea civila a incercat sa stranga bani pentru a-l cumpara, insa nu s-au adunat suficienti bani.

Comenteaza