Mănășturenii ies în stradă! Se opun construirii blocului de 13 etaje de pe Parâng

Mănășturenii  ies  în stradă! Se opun construirii blocului de 13 etaje de pe Parâng

Clujenii ies în stradă pentru a protesta împotriva construirii blocului de 13 etaje din zona La Terenuri, pe strada Parâng.

''Ne întâlnim mai mulți mănăștureni care ne opunem ansamblului imobiliar pe 13 niveluri din zona La Terenuri (azi, 10 mai, ora 16.00, locul de joacă de lângă Academia Piticilor). E simplu, vrem oraș de locuit, nu pentru profit. Nu vrem un cartier și mai sufocat de betoane și mai poluat de trafic auto, nici ca haosul imobiliar din Cluj să se perpetuze la infinit. Nu vrem nici etajul, nici șantajul, cum ne-a acuzat pe noi, mănășturenii, că suntem șantajiști pt că ne opunem ansamblului imobiliar proiectat de dânsul. Să-i fie rușine arhitectului care dă asemenea declarații publice, ar trebui dat afară din toate comisiile de urbanism din Cluj'', scrie Adrian Dohotaru, pe Clujul Civic.

Blocul dorit în cartierul Mănăștur a fost reconfigurat pe planșe și are acum 13 etaje. Proiectanții de la Trans -Form propuneau inițial două blocuri cu 10 nivele. În această a doua fază a proiectului cu o singură clădire în L, supusă dezbaterii publice, se propun 180 de apartamente,spații comerciale și un restaurant la parter si 290 de locuri de parcare. Beneficiar, conform presei locale, este Geromed Delta. Proiectul nu a fost inca avizat de arhitecții din comisia de urbanism a Primăriei Cluj-Napoca.

Comenteaza