34.000 euro pentru design "prietenos" în fosta clădire BCR. Când se mută Primăria Cluj-Napoca

34.000 euro pentru design "prietenos" în fosta clădire BCR. Când se mută Primăria Cluj-Napoca

Primăria plătește 34.000 euro companiei clujene de design interior Morphoza, pentru  amenajarea „prietenoasă” a parterului și etajului 1 din clădirea BCR din centrul orașului, recent achiziționată de municipalitate cu 5,8 milioane de euro.

„Releveu: măsurarea, desenarea și reprezentarea la scară a elementelor unei construcții; B) Debrief echipă și Concept design 2D* moodboard : 1) discuții pe marginea proiectului cu echipa responsabilă din cadrul Primăriei cu privire la flux/funcționalitate/echipe/alocare spațiu/stil de lucru ș.a. 2) crearea unui concept de design personalizat conform temei de proiectare a beneficiarului, realizarea planificării spațiale 2D (2D space planning) și dezvoltarea unui moodboard (planșă de concept) cu exemple de produse, finisaje, atmosferă; C) Concept design 3D – Randari: crearea unor imagini fotorealiste (4 buc/etaj) pentru zonele cheie ale spațiului; aceste zone vor fi stabilite împreuna cu beneficiarul; D) Proiecte: 1) Schițe detaliate – cuprind următoarele planuri: plan demolări, plan compartimentări/construcții, plan tavane, plan finisaje (zugrăveli, tapete, finisaje speciale), plan pardoseli, plan iluminat, plan poziționare electrice; 2) Mobilier: cuprinde desenele mobilierului personalizat, precum și detalii tehnice ale mobilierului standard (ex. scaune, birouri, etc ); 3) Grafică și decor: cuprinde propuneri și planuri cu poziționarea elementelor de branding, logo etc. 4) Listă de cantități și detalii în vederea pregatirii achiziției de mobilier etc.; E) Supervizarea etapelor de implementare a proiectului: vizite săptămânale ale arhitectului principal precum și a unui inginer de specialitate ( site engineer ) pe toatădurata implementării proiectului, în caz de nevoie. Prestarea serviciilor va începe după primirea pe email a comenzii semnate de către Primărie. Termenul maxim de finalizare este de 90 de zile calendaristice", arată municipalitatea. 

Consiliul Local a aprobat, în decembrie 2022, achiziția sediului BCR (n.red. deținută de austriecii de la Erste Group) din centrul Clujului, cu suma de 5,8 milioane de euro, bani de la bugetul local. Imobilul are o suprafață construită la sol de 1035 mp, regim de înălțime D+P+7etaje.

Imobilul a fost achiziționat de către municipalitate deoarece, în vederea realizării metroului va fi demolată clădirea de pe strada Moților nr. 7, iar "Primăria Veche" de pe strada Eroilor intră în reabilitare. Centrele și serviciile publice vor fi astfel mutate, astfel, în fostul sediu BCR de pe Barițiu. Acest lucru ar urma să se întâmple până la finalul anului. 

Comenteaza